Υπολειτουργεί το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Υπολειτουργεί το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Αρ. Πρωτ. 10786/09.02.2011

Προς Υπουργό:

- Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων

Οξύτατα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης. Οι ελλείψεις σε καθηγητές, τα κενά σε διδακτικές ώρες, οι μη προσλήψεις προσωπικού, συνθέτουν τη δυστυχώς πολύ προβληματική εικόνα ενός από τα σχολεία που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός θεσμοθέτησε όταν ήταν ακόμη Υπουργός Εθνικής Παιδείας. Τα προβλήματα που παρουσιάζονται στα εν λόγω σχολεία, είναι αποτέλεσμα μιας γραφειοκρατικής αντίληψης που προσπαθεί με ημίμετρα να τα αντιμετωπίσει. Το ίδιο το Υπουργείο απαξιώνει την προσφορά των μουσικών σχολείων, τα οποία το ίδιο ίδρυσε.

Πολλές είναι οι χαμένες διδακτικές ώρες, λόγω της μη πρόσληψης των αντίστοιχων καθηγητών, με αποτέλεσμα οι μαθητές να μην αποκτούν το απαιτούμενο επίπεδο γνώσης μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς. Συνέπεια των παραπάνω είναι να μην μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα της επόμενης χρονιάς χωρίς προηγούμενα κενά. Ήδη βρισκόμαστε στο μέσο του σχολικού έτους και πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος, οι μαθητές να εξεταστούν σε μαθήματα που δεν διδάχτηκαν. Συνεπώς, οφείλει το αρμόδιο Υπουργείο να προβεί άμεσα σε κάλυψη των κενών που υπάρχουν στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και σε πρόσληψη των απαιτούμενων καθηγητών, έτσι ώστε το Σχολείο να συνεχίσει ομαλά και εύρυθμα τη λειτουργία του.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

- Προτίθεται η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να προβεί στην άμεση κάλυψη των κενών, που υπάρχουν στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, έτσι ώστε αυτό το Σχολείο να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς προβλήματα;

Απάντηση Υπουργείου